Witajcie :) Dziś ma dla Was propozycję na śniadanie/ drugie śniadanie lub obiad (jak kto lubi). Przepis ma wszystkie moje ulubione cechy - jest prosty w wykonaniu, szybki i smaczny :) Nie lubię wydziwiania w kuchni. Z resztą zobaczcie sami :)
Składniki:
Patisony (u mnie 1 duży i 2 mniejsze)
1 jajo
0,5-3/4 szklanki wody
szklanka mąki (żytnia+orkiszowa)
0,5 łyżeczki sody
1. Obieramy patisony i kroimy w plastry (lub słupki)
2. Ubijamy jajo, dodajemy mąkę, sodę i wodę.
3. Obtaczamy patisony w cieście i smażymy (ja na oleju kokosowym) pod przykryciem. Pamiętajmy o obracaniu naszych patisonoplacków, aby z obu stron były podobnie przysmażone :D
Smacznego!
//Karola
1 jajo
0,5-3/4 szklanki wody
szklanka mąki (żytnia+orkiszowa)
0,5 łyżeczki sody
1. Obieramy patisony i kroimy w plastry (lub słupki)
2. Ubijamy jajo, dodajemy mąkę, sodę i wodę.
3. Obtaczamy patisony w cieście i smażymy (ja na oleju kokosowym) pod przykryciem. Pamiętajmy o obracaniu naszych patisonoplacków, aby z obu stron były podobnie przysmażone :D
Smacznego!
//Karola
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz