Witajcie moi mili! :) Długo zbierałam się żeby w końcu dodać ten post i o to ten dzień nadszedł :) Cieszycie się? Dzisiaj mam Wam do zaprezentowania przepis na zupę pomidorową z pomidorów z puszki. Przyznaje się bez bicia, nigdy wcześniej zup nie robiłam i obawiałam się, czy w ogóle coś mi z tego wyjdzie. Jako że uwielbiam pomidorowe na każdy sposób postanowiłam wziąć ją na pierwszy ogień. Ale przepis jest na tyle prosty, że myślę, że każdy amator kuchenny będzie w stanie sobie z nim poradzić. Dobra, tyle gadania, zapraszam do zapoznania się i zasmakowania pysznej zupy pomidorowej! ;)// Mazia
Składniki:
1 l bulionu warzywnego
2 puszki pomidorów
250 g przecieru pomidorowego
bazylia, sól, pieprz
Opcjonalnie: szklanka kaszy jaglanej (dla zagęszczenia zupy)
1. Na patelni rozgrzewamy łyżke oliwy, dodajemy pomidory z puszki i doprawiamy bazylią, solą i pieprzem. Po kilku minutach ściągamy z ognia.
2. Dodajemy zrobione pomidory do bulionu warzywnego (oczywiście ciepłego), a następnie przecier pomidorowy. Wszystko dokładnie blendujemy.
3. Dla chętnych: ja jeszcze ugotowałam szklanke kaszy jaglanej w wodzie i dodałam do zupy przed zblendowaniem.
4. Zupa gotowa! Ja podałam ją z grzankami :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz